Nieuw medisch centrum

De bouw van het nieuwe medisch centrum in de voormalige Regenboogschool aan de Kaarde is klaar. Op 1 juni 2012 zijn wij verhuisd. Hieronder ziet u nog wat tekst en foto's van het bouwproces. 

5 april 2012 - het wordt steeds mooier. De kamers zijn af. De schuifdeuren zijn geplaatst. De installaties werken. Volgende week wordt er begonnen met de vloerbedekking. Binnenkort zal ook het buitengebied onder handen worden genomen, parkeerplaatsen e.d. De oplevering is op 27 april gepland, waarna er nog tijd nodig is voor de inrichting.

2 maart 2012 - de bouw verloopt nog steeds voorspoedig. De kamers zijn gereed, deels al behangen. De pantry's worden momenteel geplaatst, de laatste hand wordt gelegd aan de kabelgoten. De ventilatie en airconditioning moet nog worden voltooid (in de plafonds). Het gaat er allemaal heel mooi uit zien.
Eind april zal de oplevering plaatsvinden en we verwachten (met nog een slag om de arm) op vrijdag 1 juni te gaan verhuizen.

26 januari - de overkapping van de entree wordt gemaakt.

overkapping entree

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 januari - de afgelopen tijd (ook in de kerstvakantie) is er hard doorgewerkt door aannemer en installateur. De kanalen voor de ventilatie hangen er inmiddels en nu worden ook de wanden geplaatst van de kamers. Op deze foto ziet u een deel van de wachtkamer. De (oude) meterkast gaat nog verdwijnen.

wanden zetten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
24 november - de aanbouw schiet al op. In deze aanbouw komt de balie van de huisartsen en de 'back-office'/koffiekamer van de huisartsen en assistentes.

aanbouw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 november - de contouren van de nieuwe entree worden al duidelijk.

entree

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31 oktober - de komende weken wordt de aanbouw aan de voorkant gebouwd. Hieronder zijn de eerste constructies zichtbaar.

voorbereiding aanbouw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 september - de voorbereidingen voor het slopen van de binnenmuren worden getroffen. De constructie moet op veel punten worden aangepast.

 P1010406b

 

 25 augustus - Aan de voorzijde van het gebouw wordt aan beide zijden een aanbouw gemaakt. Vandaag zijn hiervoor de heipalen geslagen.

 

 

 

 heien

 8 augustus - de bouwvakantie is voorbij en de voorbereidingen voor de (ver)bouw zijn begonnen. Allereerst wordt het schoolplein vrijgemaakt. De tegels, de zandbak en de fietsenstalling worden verwijderd.

sloop schoolplein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 17 juni 2011 - Vanochtend zijn alle contracten getekend! Zowel de huurcontracten als de overeenkomsten met de aannemers. Dit betekent dat de daadwerkelijke bouw in de tweede helft van augustus gaat beginnen. Oplevering wordt verwacht in mei 2012.

17 mei 2011 - Het is nog niet gelukt om de financiering van het project helemaal rond te krijgen. Dit houdt in dat de (ver)bouw voorlopig nog niet kan beginnen. We gaan er nu van uit dat het het centrum in mei 2012 klaar zal zijn.

1 april 2011 - De gemeente Bodegraven-Reeuwijk is akkoord. Echter, de woningbouwvereniging is nog gebonden aan bepaalde procedures. De woningbouwvereniging wordt eigenaar van het pand en gaat de (ver)bouw laten uitvoeren.

januari 2011 - de bouw kan nog niet starten omdat de nieuwe gemeente Bodegraven-Reeuwijk nog bestuurlijk toestemming moet geven voor de verkoop van grond en gebouw. We hopen dat dit binnen enkele weken rond komt, zodat de (ver)bouw daarna spoedig kan starten. We zouden dan nog voor het eind van het jaar kunnen verhuizen.